ТЕНДЕРНИЙ ДАЙДЖЕСТ №57 – огляд новин в тендерних закупівлях України

ТЕНДЕРИ  УКРАЇНИ                            ТЕНДЕРНИЙ ДАЙДЖЕСТ ВІД ICG № 57 (15.02.2019-22.02.2019)

 

1.Про нормативні документи (законопроекти):

  • Мінекономрозвитку оприлюднило для обговорення проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку відбору операторів електронних майданчиків для організації проведення електронних аукціонів з продажу об’єктів малої приватизації, авторизації електронних майданчиків».

2.Урядові новини:

  • Мінекономрозвитку України повідомило, що Трансперенсі Інтернешнл Україна передали ЕТС Prozorro.Продажі на адміністрування держпідприємству ДП «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ».
  • Міністерство охорони здоров’я України оголошує початок формування груп експертів та фахівців, що долучаються до роботи Постійної робочої групи з питань профільного супроводу державних закупівель лікарських засобів та медичних виробів.

3.Судові спори з питань закупівель:

  • Господарський суд Рівненської області визнав недійсними результати електронних торгів арештованим майном від 2016 року з продажу приміщення держпідприємства «Рівненський автомобільний ремонтний завод» концерну «Укроборонпрому» площею 712 кв м у центрі Рівного.
  • Дніпровський районний суд Києва надав слідчим прокуратури дозвіл на виїмку документів найбільших постачальників харчів для Міністерства оборони – ТОВ «Військсервіс-Волонтер» та ТОВ «Військторг».
  • Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов ТОВ «Тріскел Енерджі Україна» до Державної фіскальної служби України щодо реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних на загальну суму 2 057 314,80 грн. в тому числі ПДВ 342 885,80 грн., що виникла при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг відповідно до умов договору, який підписано після перемоги ТОВ «Тріскел Енерджі Україна» у тендері.

4.ЗМІ про тендери, аукціони та конкурси:

  • Реальний український виробник бронежилетів звинуватив фірму-переможця тендеру, що проводила регіональна філія «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» в шахрайстві.
  • Нафтотрейдери ігнорують тендери з постачання дизпалива для АТ «Укрзалізниця». Філія «Центр забезпечення виробництва» знову продовжила термін прийому заявок на участь в формульному тендері з поставки дизельного палива.
  • Філія «Центр сервісного забезпечення» АТ «Укрзалізниця» виклала два звіти про виконані договори загальною вартістю 1,1 млн грн., предметом яких стали кадрові послуги для роботодавців.
  • Фонд Євразія, виконавець проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах (TAPAS)», що фінансується Урядом США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Департаментом з міжнародного розвитку уряду Великобританії (UK aid), проводить конкурс для виявлення потенційного виконавця розробки та впровадження системи електронної тендерної документації для системи закупівель «ПроЗорро».
  • Фонд гарантування вкладів не знайшов покупця на пул активів БрокбізнесБанку за стартовою ціною 1 млрд 283,81 млн грн (балансова вартість активів – 23 млрд 643,8 млн грн). Торги не відбулися.
  • Луцький завод, що входить в корпорацію ПАТ «Автомобільна Компанія «Богдан Моторс», виграв тендер на поставку 57 низькопольних 12-метрових тролейбусів для Харкова за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) майже на 11,5 млн. євро.
  • Пентагон оголосив тендер серед американських компаній військово-промислового комплексу на здійснення поставки для ВПС України навігаційного обладнання.
  • ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» уклало угоду з ТОВ «Зеонбуд» про послуги з трансляції телепрограм у цифровому форматі у стандарті DVB-T2 про 50,98 млн грн., що на 37% дорожче від тарифів 2018 року. Крім того, за даними «ВДЗ» і «Прозорро», із грудня 2011 року «Зеонбуд» отримав неконкурентних підрядів на 278,28 млн грн., серед яких ця угода з «НСТУ» є найдорожчою.
  • Служба автомобільних доріг України у Київській області за результатами тендеру підписала з компанією GNOM з міста Лодзі (Польща) договір про експлуатаційне утримання 283 км автодоріг державного значення. Сума угоди 234 810 000,00 грн., що на 1% нижче очікуваної вартості закупівлі.
  • Сполученим штатам Америки терміново потрібна система ProZorro: «Компанія Ілона Маска SpaceX подала на космічне агентство NASA в суд з причини програного тендеру і тепер вимагає пояснень. Маска цікавить, чому для наукової місії до супутників Юпітера була обрана ракета конкурента, якщо ракета SpaceX стоїть на 30% дешевше. Він підозрює NASA в змові з конкурентами, адже видимих причин відмови від послуг компанії SpaceX просто немає».
  • ПрАТ «Гадяцьке бурякогосподарство» звернулось в АМКУ зі скаргою щодо одного з земельних аукціонів в системі «СЕТАМ», в ході якого у учасника аукціону зникла можливість робити ставки.
  • Департамент фінансів та бюджетної політики Ужгородської міської ради підписав договір з приватним підприємцем Ростиславом Сіриком на постачання офісних меблів вартістю 195,4 тис. грн. При цьому Ростислав Сірик є родичом керівника Департаменту фінансів та бюджетної політики Ужгородської міськради Лесі Гах.
  • Національний банк України оголосив тендер на тестування поточного рівня володіння англійською мовою своїх співробітників на 104 тис. гривень.
  • АТ «Укрзалізниця» провела на «ProZorro.Продажі» перші аукціони з продажу послуг на перевезення в зерновозах власності компанії за маршрутними відправками.
  • КП «Київпастранс» оголосило тендер на послуги з прибирання адміністративних, виробничих будівель і споруд. Підрядник повинен буде до кінця року забезпечувати прибирання будинків і приміщень дирекції підприємства і його декількох служб за 12,8 млн гривень.
  • Активісти «Центру громадського моніторингу та досліджень» повідомили, що Іршавська районна державна адміністрація розірвала договір з ТОВ «Євробуд-Індустрія» на капітальний ремонт дороги за 28 700 000 грн, задля усунення порушення вимог законодавства.
  • Державне підприємство «Львіввугілля», яке є збитковим, підписало п’ятнадцять договорів з підприємцями на перевезення працівників до роботи на загальну суму 8,9 млн грн.
  • Філія «Українська залізнична швидкісна компанія» АТ «Українська залізниця» оголосила 3 тендери на закупівлю послуг з прибирання вагонів швидкісних поїздів та рейкових автобусів на загальну суму 69,9 млн. грн.
  • Рік тому АТ «Укрзалізниця» першою серед державних компаній провело аукціони із закупівлі дизельного пального за формульною ціною.
  • Центральна база забезпечення пально-мастильними матеріалами Національної гвардії України визначила ТОВ «Нафтотрейд Ресурс», яка входить до групи WOG, переможцем тендеру на поставку 3 млн літрів дизельного палива на суму понад 83 млн. грн.
  • АТ «Укрзалізниця» вдруге оголосило тендер з продажу 16,1 тис. тон брухту за 118,1 млн грн.
  • Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, виступаючи під час засідання круглого столу «Проблемні питання реформування оборонно-промислового комплексу України сказав, що підвищення рівня прозорості закупівель за державним оборонним замовленням дозволить посилити обороноздатність держави».
  • Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міськради оголосив тендер на реконструкцію площі Соборній в Миколаєві за проектом, який був розкритикований. Очікувана сума робіт понад 89 млн. грн.
  • Прокуратура Харківської області зацікавилася подробицями закупівель їжі для тварин Харківського зоопарку за цінами набагато вищими за ринкові.
  • ПАТ АК «Київводоканал» оголосило тендер на послуги з виготовлення друкованої продукції. Підрядник повинен буде виготовити 7 видів документів, в тому числі і рахунки за воду, які приходять киянам поштою. Витрати з виготовлення майже 10 млн документів дорівнюють 6 млн гривень.

Детальніше можна ознайомитися на нашій сторінці Facebook

 Не знаєте як виграти тендер? Допоможемо!

 

Успіх там, де над ним ретельно працюють!

З повагою, Команда ICG